Forum Top Banner Ad

Collapse

Ebay Classic organs

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

M3 Hum and weird loud noises

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • M3 Hum and weird loud noises

    My M3 Huns loudly and makes sudden loud burst noises when the volume pedal is depressed all the way and when the percussion tabs are pushed. It worked fine up until a few hours ago, now every time I start it and play I experience the same.

  • #2
    Just a few ideas:
    -Have you tried re-tensionning the tube sockets?
    -Have the electrolytic caps been replaced?
    A100, X77, M3, M100, E100
    Leslie 147, 145, homemade road Leslie
    My youtube channel

    Comment


    • #3
      Originally posted by Bremloe View Post
      My M3 Huns loudly and makes sudden loud burst noises when the volume pedal is depressed all the way and when the percussion tabs are pushed. It worked fine up until a few hours ago, now every time I start it and play I experience the same.
      Hello,

      Removing V9 (12AU7) cancel percussion and noise will disapear if the problem is near.

      JP

      Locate this tube on tube chart or schematics :
      http://captain-foldback.com/Hammond_...cs/M3_late.gif

      Comment


      • #4
        Hello, I removed V9, thanks for the info, and the hum did not go away although the loud bursts did stop along with the percussion. I put a new tube in and the same problems came back.

        - - - Updated - - -

        Not sure how to do what you've suggested, are there any tutorials you may know about?

        Comment

        Working...
        X