Forum Top Banner Ad

Collapse

Ebay Classic organs

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Leslie 125 matters

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Leslie 125 matters

    I use a Leslie 125 with my L143 and recently the Leslie is having "spells" where the sound output is very "fuzzy" (for lack of better description) and there may be a buzz for a few seconds. This goes away but may come back for whatever reason. There are fluorescent lights in the room and the speaker and organ will pick up these being turned on or off. I would like to get any input as to the cause of the Leslie's fuzziness and the possibility of external sources being some of the causes for unwanted noise.

  • #2
    Originally posted by jwhite1362 View Post
    I use a Leslie 125 with my L143 and recently the Leslie is having "spells" where the sound output is very "fuzzy" (for lack of better description) and there may be a buzz for a few seconds. This goes away but may come back for whatever reason. There are fluorescent lights in the room and the speaker and organ will pick up these being turned on or off. I would like to get any input as to the cause of the Leslie's fuzziness and the possibility of external sources being some of the causes for unwanted noise.
    Powered or powered from L100 amp?. Could be many things but I'd start looking for bad connections.

    Comment


    • #3
      Thank you for the response. The L100 and Leslie 125 have their own amps but the "fuzziness" seems to occur when the Leslie is on its own. A poor connection could be a problem.

      Comment


      • Jim Dep
        Jim Dep commented
        Editing a comment
        I have a Leslie 125 too. Did you get it worked out ?

    • #4
      Hello Jim, I installed a new set of capacitors in the 125's amp and some of the "fuzziness" has improved quite a bit, although there's still more than I care for. I also had a capacitor kit installed in the L143 that's hooked to it and that caused some improvement but some of it's still there. There are other components in the L143 that possibly need overhauling and I may make sure the cable connections haven't deteriorated over time. There never is a time when playing it is the only thing I'm thinking about.

      Have you had similar problems with your 125? If so, I'd like to know if you've overcome them and how.

      Comment

      Working...
      X